Ny studie med knusende kritikk av influensavaksinering

Denne uken kom det igjen en ny rapport som viser influensavaksinens manglende effekt, juks med statistikker og ikke minst hvordan sykdommer markedsføres.

Peter Doshi er postdoktor i comparative effectiveness research, eller sammenlignende effektstudier ved Johns Hopkins University School of Medicine, USA. Det er forskning på hvilke behandlinger og folkehelsetiltak som virker best, og hva som gir mest igjen for investeringene.

Hans artikkel denne uken i British Medical Journal ved navn «Influenza: marketing vaccine by marketing disease,» er et fascinerende innblikk i et produkt som ikke virker, og en vaksinepolitikk som fra offisielle hold er drevet av alt annet en vitenskap.

Her forteller han om en vaksine som er oppskrytt fra produsent og helsemyndigheter, mens den på samme tid gir mer bivirkninger enn vi blir opplyst om. Doshi sier studier på influensavaksiner ofte er av dårlig kvalitet, og at de ikke underbygger de offisielle anbefalinger vi blir gitt.

Selv når vaksinen treffer perfekt med det mest sirkulerende influensavirus, noe som ikke alltid skjer, så må fortsatt mellom 33 og 100 friske personer vaksinere seg for å unngå ett eneste tilfelle av influensa.

Promoteringen av influensavaksiner er en av de mest aggressive kampanjer som er å finne fra helsemyndighetene, noe som har medført en enorm økning i opptak av den, sier Doshi

For de fleste personer, og muligens de fleste leger, så trenger de offisielle myndigheter bare å si at vaksiner redder liv, og det blir antatt det må ligge solid forskning bak det utsagnet. Dessverre er ikke det tilfelle,sier Doshi.

Det blir hevdet at influensavaksiner er trygge, og at det ikke finnes noen grunn til å veie risk mot fordeler av den, men Doshi er uenig. Her bruker han en studie fra Australia som viste at 1 av 110 under 5 år hadde kramper som følge av influensavaksinen i 2009, samt studier fra skandinaviske land som viser til økningen i narkolepsi etter samme vaksine, som eksempler på det motsatte.

Peter Doshi sin nye artikkel er en fascinerende lesning om misbruk av statistikker og ord, og hvordan media på samme tid kjører et sensasjonalistisk løp.

Redder influensavaksiner liv slik som det blir hevdet? Doshi tar her utgangspunkt i friske voksne som vaksinerer seg, og, han sier det finnes ingen bevis for at det medfører nedgang i komplikasjoner fra influensa, eller dødsfall hos andre som eventuelt kunne blitt smittet. Dermed bekrefter han hva Cochrane har fortalt oss i lange tider, influensavaksinering hjelper ikke mot smittespredning.

Doshi beskriver influensavaksinering som et kjent salgstriks fra farmasøytisk industri. For å kunne selge en medisin må man først selge sykdommen til folket, og han viser til eksempler hvor nye sykdommer som «female sexual dysfunction» plutselig kommer frem i søkelyset – alle med flotte vitenskapelige navn, og medisinen klar.

Å markedsføre en influensavaksine innebærer at på samme tid så blir sykdommen markedsført som en fare av uante dimensjoner, men sannheten er en helt annen, sier Doshi, der han viser til offisielle statistikker som forteller hvordan dødsfall fra sykdommen har falt kraftig lenge før det kom en vaksine inn i bildet.

Han kaller ganske enkelt influensavaksinering for fryktpropaganda, og det utført av de offisielle myndigheter.

Peter Doshi  har mange artikler bak seg, blandt annet er han en del av teamet til Cochrane som har gjennomgått den uvirksomme, farlige medisinen Tamiflu. Han har og jobbet for at Roche skal frigjøre den hemmelige forskningen på denne medisinen. I denne nye gjennomgangen av influensavaksiner har han fått hjelp av blant annet Tom Jefferson fra Cochrane.

Kilder:
British Medical Journal
Influenza: marketing vaccine by marketing disease
Published 16 May 2013

The Wall Street Journal
Roche Agrees to Release Tamiflu Trial Data

The Cochrane Library

Vaccines for preventing influenza in healthy adults

Bilde:
www.getthefact.com

http://blogglisten.no/c.js?id=51827

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: