Genial app – BUYCOTT styrer unna uetisk handel

Teknologi kan være en velsignelse i en mer og mer kaotisk og forvirrende hverdag,  der man etter beste evne forsøker å leve så etisk og giftfritt som mulig. Som forbrukere, får vi absolutt ikke den informasjon vi burde (kreve) vedrørende  mat og produkter vi kjøper. Å lose seg gjennom en jungel av forbrukervarer i en gjettelek om innhold og eiere av et produkt kan bli krevende.  Hvem står bak produktet vi skal kjøpe? Støtter de GMO? Er de etiske? Det kan smartphone applikasjonen BUYCOTT hjelpe deg å finne ut.

Denne gratis smartphone appen har blitt superpopulær på kort tid og hovedårsaken ser ut til å være at folk kan kjøpe mat samvittighetsfullt. Buycott hjelper deg med å organisere hverdagsforbruket ditt ved å støtte saker du bryr deg om.

butcott-scanned

Slik virker programmet:

«Først skal du delta i kampanjer som boikotter forretningspraksis som bryter med dine prinsipper, for eksempel produkter laget av Big Food selskaper eller selskaper som har kjempet mot GMO-merking. Når et element er skannet, vil Buycott da spore produktets eierskap helt tilbake til øverste moderselskap og kryssjekke dette selskapet mot kampanjer du er koblet til, og fortelle deg om det finnes en konflikt», ifølge Buycotts hjemmeside.

buycott

Bilder: Buycott

SLIK FUNGERER DET

✓ Bli med i en kampanje for å støtte en sak du bryr deg om og forplikte deg til å aktivt støtte selskapene på din side av saken, og samtidig unngå de som motsetter seg din posisjon.

✓ Scan-produktets strekkoder og  Buycott vil finne ut hvilke selskap eier det produktet (og hvem som eier det selskapet, ad infinitum).

✓ Ved hjelp av denne informasjonen, vil Buycott avgjøre om du deltar i en kampanje som omfatter produktets eiere.

buycott-monsanto

Funksjoner

☆ Slå opp eierstrukturen til  ethvert produkt og spor den hele veien tilbake til moderselskapet med vårt interaktive familietre-diagram.

☆ Tilbyr et utvalg av kontakdata for bedrifter og merkevarer, slik at du enkelt kan informere dem om din beslutning om å støtte eller unngå deres produkter.

☆ Strekkode-skanner som skanner alle kjente strekkoder (UPC-A, UPC-E, EAN8, EAN13, etc).

☆ Lag din egen kampanje hos buycott.com

bucott-nutrition

Denne appen kan vi varmt anbefale til alle som ønsker å være en bevisst forbruker!

 

 

Kilder:

BUYCOTT

Google Play

 

 

http://blogglisten.no/c.js?id=51827

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: