Slik manipulerer «skeptikerne» Wikipedia & Google – oppdatert

Konfrontere du en «skeptiker» med det faktum at de manipulerer informasjon i Wikipedia og Google, ler de og kaller deg konspirasjonsteoretiker eller personangriper deg.  Den gjenkjennelige, nedlatende skeptikerlatteren forteller som regel at man har truffet blink  og at tema er verdt å granske.  Er det sant at skeptikerbevegelsen manipulerer Wikipedia og Google og andre online medier?

Susan Gerbic er en hardcore skeptiker fra USA som grunnla Guerrilla Skepticism på Wikipedia tidligere i sommer. Dette er èn blant flere kampanjer skeptikerne fører for å få kontroll på tema og informasjon som deles i Wikipedia og få ut skeptiker-propaganda til massene.

Den selverklærte superkvinnen Susan Gerbic, kjører en intens rekruttering til kampanjen og avslører at de har jobbet fra hemmelige Facebook-grupper de siste to årene.

«Jeg er glad for å si at vi har vokst fra Facebook. De neste ukene skal vi flytte til et tilpasset forum som vil gi bedre kommunikasjon mellom de ulike språklagene, samt bedre opplæring av nye redaktører. Akkurat som Facebook-grupper, vil forumet være hemmelig med mindre du har blitt medlem av teamet. «gerbic-93159_630x210 Foto: www.skepticink.com

Geriljaskepsis – online krigen

I hennes blogg skriver hun: «Oppdraget til redigeringsteamet Guerrilla Skepsis, er å forbedre skeptisk innhold i Wikipedia. Vi gjør dette ved å tilby bemerkelsesverdig siteringer, og fjerne udokumenterte påstander fra paranormale sider. Det er også vår oppgave å forbedre sidene til våre skeptiske talspersoner. Hvorfor? Fordi evidens er kult. Vi trener – Vi gir opplæring – Join oss.»

Hun sier videre at; «Hvis du ønsker å se prangende webside makeovers og lese om Wikipedia Verdensprosjektet der vi endrer Wikipedia over hele verden, gå til vår blogg. Hvis du tror du kanskje har funnet din skeptiske lidenskap i dette prosjektet. Velkommen. Les gjennom så mye av bloggen som du kan, åpne en Wikipedia-konto, bli venn med meg på Facebook. La meg vite hva du er interessert i å gjøre og jeg skal gi deg oppgaver. Ingen erfaring er nødvendig.»

Guerrilla betyr «liten krig» på spansk og i overført betydning kjennetegner det kanskje skeptikernes underdog krig mot «overmakten» – de troende.  På verdensbasis er de få, under 3 % av befolkningen og de jobber intenst for å bli hørt og sett og albue seg frem til en posisjon i samfunnet der deres verdensbilde skal råde.  Materialisme, deres stand in Gud – Vitenskapen, og kritisk tenkning. Budskapet deres virker enkelt. Enten er du med oss eller mot oss.

Crowdsourcing – fighting the fakers

Susan Gerbic foreleste også i  Crowd Sourced Activism i sommer på TED. «Crowdsourcing foregår for det meste på nett og handler om å få arbeid eller finansiering fra en gruppe mennesker.  Ordet er en kombinasjon av ordene «publikum» og «outsourcing». Ideen er å gi arbeidsoppgaver til en gruppe/crowd, da flere hoder er bedre enn ett.

Crowdsourcing passer nok perfekt til skepsis bevegelsen som har trofaste, lojale og konforme fotsoldater som er villig til å ofre tid og penger på å fremme deres propaganda og sverte alle tema de misliker fokus på.

«Fighting the fakers» er et slagord de bruker og betyr at de sloss mot svindlere, noe de har for vane å kalle alle alternativ behandlere og andre som har tilknytning til bevegelsen. Av erfaring vet vi at skeptikerne også misliker alt som har med det paranormal/overnaturlige, religion/tro/nissen og vaksineskepsis å gjøre. Listen er lang og en rekke tema de overvåker finner du nederst i artikkelen.

fightingfakers

Tryllekunstneren James Randi, hytter med tryllestaven/stokken sin mot «svindlerne».

Googlesøk og websider

Web of trust – WOT er et tilleggsprogram (addon) du kan bruke i de fleste nettlesere. Kort fortalt vil den vise en grønn, gul eller rød sirkel, for å klassifisere en webside som trygg og anbefalt= grønn sirkel, besøkverdig og grei= gul sirkel eller har et dårlig rykte og bør unngås helt= rød sirkel.

Programmet er brukerstyrt, det vil si at du som bruker avgjør om du mener en side er god eller dårlig ved å gi den poeng. For hvert menneske som gir en side en vurdering, vil det bestemme om siden er statistisk grønn, gul eller rød. Et genialt program for skeptikere som vil påvirke hva vi bør se og like på nett. Så la oss også ta det i bruk.

Slik fungerer det: google-weboftrustOm du søker på, «What is homeopathy » vil du få opp en rekke sider. I bildet over ser du et treff i Google har fått en rød sirkel bak webadressen, som betyr at siden har et dårlig rykte, er utrygg og du bør la være å besøke den.

Gjennom organisert crowdsourcing sier Susan Gerbic: «Vi har endret siden «what is homeopathy» fra gul til rød», og hun er enormt stolt av dette. Hun sier det ellers som det er,  «la oss bli  kvitt dem.»

wot-homeopatHer ser du statistisk hvordan folk har vurdert gjeldende webside om homøopati ut fra fire kriterier:

– Troverdighet

– Leverandør pålitelighet

– Personvern

– Barnevennlighet

Kommentarene under er klassisk skeptiker-gauking om hvordan homøopati er svindel, livsfarlig, udokumentert og lignende skremselspropaganda vi kjenner godt til. wot-kommentar'

Last ned WOT og oppsøk websider du verdsetter og vet skeptikerne overvåker og aktivt gir et dårlig rykte og stem dem opp igjen til grønne, anbefalte og brukervennlige sider.

Les også topp 10 grunner til å ikke sitere eller stole på Wikipedia.

 

Wikipedia – skeptikernes hovedkvarter

Skeptikerne har drevet redigeringkampanjer i Wikipedia i mange år, men de blir mer og mer aggressive og intense. Ikke rart, da Wikipedia er den femte mest populære websiden i verden. De vil eie den og kriger med alle knep for å få det til.

I forhold til  Guerrilla Skepticism on Wikipedia, og World Wikipedia projects, mener  Susan Gerbic at disse verdensomspennende kampanjene antagelig er de mest omfattende, vidstrakte og målbare skeptiker prosjekter som eksisterer i dag. Det sier litt. Derfor er det spesielt viktig å få kontroll på stoff som strider mot og truer  skepsis` verdensbilde og det er først og fremst det alternative.

 “Det finnes ingen alternativ medisin. Det er kun vitenskapelig bevist, evidens-basert medisin støtte av solid data eller udokumentert medisin, som mangler vitenskapelig evidens.”

P.B. Fontanarosa, JAMA (1998).

Wikipedia om alternativ medisin er et typisk eksempel på hvordan skeptikere redigerer sider om tema de misliker og holdningene de har til dem. Deres materialistiske, sekulære verdensbilde har de bestemt er det eneste rette og alle udokumenterte påstander er verdiløse og vil bli redigert for å stemme overens med skeptisisme.

Her har vi et annet typisk eksempel i norske Wikipedia om homøopati, en helsepraksis skeptikere regelrett hater. «Vitenskapelig forskning har vist at homøopatiske remedier er uten virkning, og at de heller ikke har noen plausible virkningsmekanismer.»

Dette er selvsagt løgn. Det finnes mye forskning på at homøopati har effekt, noe skeptikere blankt avviser med at studiene er kirsebærplukket, for dårlige eller for små. Vi vet også at om noe ikke er vitenskapelig dokumentert er det ikke automatisk usant eller svindel. Det er bare ikke vitenskapelig dokumentert.

Siste eksempelet er et medium som kaller seg «Long Island Medium»  og heter Theresa Caputo. Hun figurerer i den norske TV -kanalen TLC for tiden og er tilsynelatende blitt debunket av skeptikere som den avdankede tryllekunstneren og skeptikerguruen James Randi. På hennes side i Wikipedia står det:

«I 2012 tildelte James Randi Educational Foundation, Theresa Caputo en Pigasus Award for å være, den «synske» utøveren som lurte størst antall personer med minst mulig anstrengelse i det foregående året. En Pigasus Award ble også gitt til TLC for å fortsette å sende showet. I en artikkel publisert av Wired Magazine, forklarer organisasjonens grunnlegger James Randi hvorfor han mente show som «Long Island Medium» var villedende og potensielt skadelig for deltakerne.

-James Randi »

Hyperlenker som fremmer skepsis

I tillegg til å redigere Wikipedia slik at det skal passe skepsis-agenda, legger de ut hyperlenker til skeptikersider de ønsker å promotere hvor enn de kan. Som i eksemplet med «Long Island Medium» fører nesten alle navn, kilder og lenker til skeptiske sider og ikke til sider som hadde vært mer naturlige,  som medium, klarsyn og spiritisme. Dette kjennetegner alle Wikipedia-sider som er fullstendig kuppet av skeptikeres ensidige redigering.

«Long Island Medium» er i tillegg populær og får mange treff i Wikipedia. Dermed sørger de for større tilgang på trafikk til egne nettsider. «Piggy back linking (PBL)», gjør de også for å fremme en mindre kjent skeptiker gjennom en mer kjent skeptiker, som i tilfelle David Gorski som inntil nylig ikke hadde egen Wikipedia side. Susan Gerbic sørget for at han fikk en prangende, ultra-skeptiker side og klarte å lenke navnet hans på siden til avdøde Steve Jobs, som får enormt mange sidevisninger per dag.

Jo flere sidevisninger en side får, desto høyere opp kommer de i Google-søk. Skeptikerne vet å utnytte de muligheter statistikk og nett-trafikk gir deres sak og samtidig bruke det mot saker de ønsker å skade og gi et dårlig rykte.

I sum kan vi med sikkerhet si at skeptiker bevegelsen manipulerer, fordreier og ensretter informasjon for å passe deres agenda, og spre det skeptiske budskap.

Don`t be a dick

Et stort navn blant skeptikere er,  Phil Plait  som tok et oppgjør med retningen skeptiker bevegelsen har tatt i foredraget, «Don`t be a dick«, og fikk blandede reaksjoner av sine egne. Han fremstår som reflektert, ærlig og stor nok til å se på hvilken vei skeptiker bevegelsen går. Her er snutter fra hans foredrag.

«Det er en noe alarmerende utvikling i måten skepsis blir utført … Tonen i det vi gjør er råtten, og i stedet for å stole på argumentenes fortrinn -som er hva kritisk tenkning egentlig handler om, og er hva evidens basert argumentasjon handler om- virker det som om angrep og verbal gift er på vei opp.

Husk, oddsen er imot oss, det er flere av dem enn det er oss, og våre hjerner er ikke koblet for hva vi gjør. Det har kostet mye øving.

Vi prøver ikke å drepe en fiende. Vi prøver å overtale andre mennesker. Vi må være mer inkluderende … Å ekskludere mennesker er en dårligere idé når de utklasser deg med 10.000 til en.»

Skeptikerne er en marginal gruppe som klarer å skaffe seg fokus, mediaomtale, politiske posisjoner og organisere seg i den grad at de tildels lykkes med sin online geriljakrig, som også innbefatter bøllete, trakasserende nettadferd med mye støy. Dette skremmer en del til taushet, men nettopp fordi de er undertallige, er det lett og riktig å ta tilbake nettet med deres egne verktøy.

Bruk dem, uten å være en «dick».

 

Oppdatering 9. oktober 2013

Rupert Sheldrake skriver om Wikipedia under angrep:

Scepticism is a normal, healthy attitude of doubt. Unfortunately it can also be used as a weapon to attack opponents. In scientific and medical contexts, organized skepticism is a crusade to propagate scientific materialism. (In Britain, skeptical organizations use the American spelling, with a k.) Most materialists believe that the mind is nothing more than the physical activity of the brain, psychic phenomena are illusory, and complementary and alternative medical systems are fraudulent, or at best produce placebo effects. Most materialists are also atheists: if science can, in principle, explain everything, there is no need for God. Belief in God is a hangover from a pre-scientific age. God is nothing but an idea in human minds and hence in human brains. Several advocacy organizations promote this materialist ideology in the media and in educational institutions. The largest and best funded is the Committee for Skeptical Inquiry (CSI), which publishes The Skeptical Inquirer magazine. The Guerrilla Skeptics have carried the crusading zeal of organized skepticism into the realm of Wikipedia, and use it as a soapbox to propagate their beliefs. (red. utheving)

 

Oppdatering 5. mars 2015

Fra nyhetsbrevet til Guerrilla Skepticism on Wikipedia; sjekk hvordan de har maltraktert siden til den australske vaksinekritikeren Sherri Tenpenny

Posted: 05 Mar 2015 08:23 AM PST

The year seems to be starting off right.  GSoW has launched a new group focus, this time it is all things concerning vaccines. We have decided to focus on this topic because of the recent alarming outbreaks of vaccine-preventable diseases in areas where immunisation rates have dropped. And because we have already done the pages for many of the skeptical spokespeople who are publicly supporting vaccines (David Gorski, Harriet Hall, Steven Novella and more) we are going to focus on the anti-vaxers.  
 
The only one that was finished in time for this blog update was for the anti-vax lecturer Sherri Tenpenny.  This Ohio woman was planning a Australian tour encouraging parents not to vaccinate their children.  The Australian skeptic community was able to organize and get her tour cancelled. You can read all about it on her Wikipedia page. These pages aren’t going to be the beautiful pages you have grown used to reading about here on this blog, with photos and interesting facts about their lives.  These pages are designed to just get the facts and citations out there, just the bare bones.  We aren’t going to be hunting these people down and asking them to upload a nice profile photo or audio.  
This is the before and after for Sherri Tenpenny.  The work on this page was completed by Susan Gerbic and two non-GSoW skeptics, Joe Alabaster and Phil Kent.  

 

Kilder:

Sekulært angrep Del 3
Guerrilla Skepticism on Wikipedia
Gerillaskepticism på Wikipedia – Hur faktaposter förvanskas för att folkbilda ”rätt”

Debunking the debunkers

Topp 10 grunner til å ikke sitere eller stole på Wikipedia

Wikipedia

Noen sider skeptikere overvåker i Wikipedia

En oversikt over tema og sider svenske skeptikere fra Vetenskap och folkbildning – VOF, overvåker i Wikipedia. Sjekk dem og se hvor mye skeptiker-propganda og manipulering av informasjon du finner.

Artikler
http://en.wikipedia.org/wiki/3-body_problem#Classical_versus_quantum_mechanics
http://en.wikipedia.org/wiki/Anthroposophical_Medicine
http://en.wikipedia.org/wiki/Anthroposophy
http://en.wikipedia.org/wiki/Biodynamics
http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_Theology
http://en.wikipedia.org/wiki/Effective_Microorganisms
http://en.wikipedia.org/wiki/Erik_Enby
http://en.wikipedia.org/wiki/Eurythmy
http://en.wikipedia.org/wiki/Falun_Gong
http://en.wikipedia.org/wiki/Integral_theory
http://en.wikipedia.org/wiki/Integralism
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Edward
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_laws_in_science
http://en.wikipedia.org/wiki/Massimo_Polidoro
http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_law
http://en.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Steiner
http://en.wikipedia.org/wiki/Turmeric
http://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Krivchenkov
http://en.wikipedia.org/wiki/Waldorf_Education
http://en.wikipedia.org/wiki/Zeitgeist,_the_Movie
http://sv.wikipedia.org/wiki/11_september-attackerna_2001
http://sv.wikipedia.org/wiki/Aktualism
http://sv.wikipedia.org/wiki/Alex_Jones
http://sv.wikipedia.org/wiki/Alternativa_kosmologiska_modeller
http://sv.wikipedia.org/wiki/Altruism
http://sv.wikipedia.org/wiki/Alvin_Plantinga
http://sv.wikipedia.org/wiki/Anden_i_glaset
http://sv.wikipedia.org/wiki/Anekdotisk_bevisf%C3%B6ring
http://sv.wikipedia.org/wiki/Anna_Skipper
http://sv.wikipedia.org/wiki/Answers_in_Genesis
http://sv.wikipedia.org/wiki/Antroposofi
http://sv.wikipedia.org/wiki/Astral_projektion
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ateism
http://sv.wikipedia.org/wiki/Atlantis
http://sv.wikipedia.org/wiki/Atmosf%C3%A4ren#Jordens_forntida_atmosf.C3.A4r
http://sv.wikipedia.org/wiki/Autism
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ayurveda
http://sv.wikipedia.org/wiki/Baraminologi
http://sv.wikipedia.org/wiki/Bibeln
http://sv.wikipedia.org/wiki/Bioenergiterapi
http://sv.wikipedia.org/wiki/Blindtarm
http://sv.wikipedia.org/wiki/Bosniska_pyramider
http://sv.wikipedia.org/wiki/C14-metoden
http://sv.wikipedia.org/wiki/Carina_Landin
http://sv.wikipedia.org/wiki/Carl_Sagan
http://sv.wikipedia.org/wiki/Cold_reading
http://sv.wikipedia.org/wiki/Dan_Larhammar
http://sv.wikipedia.org/wiki/Deepak_Chopra
http://sv.wikipedia.org/wiki/Den_nya_v%C3%A4rldsordningen
http://sv.wikipedia.org/wiki/Derren_Brown
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Cold_reading
http://sv.wikipedia.org/wiki/ENCODE
http://sv.wikipedia.org/wiki/El%C3%B6verk%C3%A4nslighet
http://sv.wikipedia.org/wiki/Enderlein-metoden
http://sv.wikipedia.org/wiki/Erik_Enby
http://sv.wikipedia.org/wiki/Esko_Valtaoja
http://sv.wikipedia.org/wiki/Eurytmi
http://sv.wikipedia.org/wiki/Evolution
http://sv.wikipedia.org/wiki/Expelled:_No_Intelligence_Allowed
http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6reningen_R%C3%A4dda_Individen
http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6reningen_Vetenskap_och_Folkbildning
http://sv.wikipedia.org/wiki/Fj%C3%A4rrsyn
http://sv.wikipedia.org/wiki/Global_uppv%C3%A4rmning
http://sv.wikipedia.org/wiki/Gudsbevis
http://sv.wikipedia.org/wiki/Gunnar_St%C3%A5ldal
http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%B6ga_stenar
http://sv.wikipedia.org/wiki/H1N1-utbrottet_i_Mexiko_2009
http://sv.wikipedia.org/wiki/Hans_Isaksson_(filmskribent)
http://sv.wikipedia.org/wiki/Healing
http://sv.wikipedia.org/wiki/Heimdalls_stenar
http://sv.wikipedia.org/wiki/Helande
http://sv.wikipedia.org/wiki/Hurvamorden
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ideomotorisk
http://sv.wikipedia.org/wiki/Intelligens
http://sv.wikipedia.org/wiki/Intelligent_design
http://sv.wikipedia.org/wiki/Intron
http://sv.wikipedia.org/wiki/Irreducibel_komplexitet
http://sv.wikipedia.org/wiki/Islamisk_kreationism
http://sv.wikipedia.org/wiki/Jesu_uppst%C3%A5ndelse
http://sv.wikipedia.org/wiki/Jesus#Svepeduken_i_Turin
http://sv.wikipedia.org/wiki/Jill_Petersson
http://sv.wikipedia.org/wiki/Karl_Popper
http://sv.wikipedia.org/wiki/Klimatf%C3%B6r%C3%A4ndring
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kolloidalt_silver
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kommitt%C3%A9n_f%C3%B6r_m%C3%A4nskliga_r%C3%A4ttigheter
http://sv.wikipedia.org/wiki/Konspirationsteori
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kreationism
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kritik_av_ateism
http://sv.wikipedia.org/wiki/L_Ron_Hubbard
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lyndon_LaRouche
http://sv.wikipedia.org/wiki/Madeleine_Leijonhufvud
http://sv.wikipedia.org/wiki/Makroevolution
http://sv.wikipedia.org/wiki/Marginalvetenskap
http://sv.wikipedia.org/wiki/Mats_Molen
http://sv.wikipedia.org/wiki/Mervyn_Johnson
http://sv.wikipedia.org/wiki/NLP
http://sv.wikipedia.org/wiki/Naprapat
http://sv.wikipedia.org/wiki/Naturalism_%28filosofi%29
http://sv.wikipedia.org/wiki/New_Age
http://sv.wikipedia.org/wiki/Nils_Edelman
http://sv.wikipedia.org/wiki/Olav_Hammer
http://sv.wikipedia.org/wiki/Olof_J%C3%B6nsson
http://sv.wikipedia.org/wiki/Orb
http://sv.wikipedia.org/wiki/Osteopati
http://sv.wikipedia.org/wiki/Peer_review
http://sv.wikipedia.org/wiki/Per_Landgren
http://sv.wikipedia.org/wiki/Pingstr%C3%B6relsen_i_Sverige
http://sv.wikipedia.org/wiki/Protovetenskap
http://sv.wikipedia.org/wiki/Pseudovetenskap
http://sv.wikipedia.org/wiki/Qigong
http://sv.wikipedia.org/wiki/Reiki
http://sv.wikipedia.org/wiki/Richard_Dawkins
http://sv.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Steiner
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sanna_Ehdin
http://sv.wikipedia.org/wiki/Scientologi
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sfinxen_i_Giza
http://sv.wikipedia.org/wiki/Skapelsetro
http://sv.wikipedia.org/wiki/Slagruta#Gotland
http://sv.wikipedia.org/wiki/Spiritistiskt_medium
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sture_Johansson
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sukralos
http://sv.wikipedia.org/wiki/Synkronicitet
http://sv.wikipedia.org/wiki/Tarmrening
http://sv.wikipedia.org/wiki/Thomas_Quick
http://sv.wikipedia.org/wiki/Torbj%C3%B6rn_Sassersson
http://sv.wikipedia.org/wiki/Tore_Hedin
http://sv.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%B6tt_ljus
http://sv.wikipedia.org/wiki/Triops_cancriformis
http://sv.wikipedia.org/wiki/Turinsvepningen
http://sv.wikipedia.org/wiki/Tuve_Sk%C3%A5nberg
http://sv.wikipedia.org/wiki/Uniformism
http://sv.wikipedia.org/wiki/Vetenskap_och_Folkbildning
http://sv.wikipedia.org/wiki/Vetenskapligt_arbetss%C3%A4tt
http://sv.wikipedia.org/wiki/Waldorfpedagogik
http://sv.wikipedia.org/wiki/Ylva_Trollstierna
http://sv.wikipedia.org/wiki/Zeitgeist_(film)

Kategorier
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Purported_spiritual_mediums
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:Pseudovetenskap
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:Pseudovetenskapsstubbar
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:Wikipedias_officiella_policy

Diskusjoner
http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Evolution/FAQ
http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Falun_Gong#latest_edit_in_introduction.2C_explanation
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Blindtarm
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:C14-metoden
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Gudsbevis
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Intelligent_design#Faktakoll
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Intelligent_design
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Iris_Hall
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Kreationism#Inledningen
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Kreationism
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Mats_Mol%C3%A9n
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Per_Landgren
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Sanna_Ehdin
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Slagruta
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Socialdarwinism
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Torbj%C3%B6rn_Sassersson#Genm.C3.A4le_fr.C3.A5n_Sassersson
http://sv.wikipedia.org/wiki/Diskussion:Torbj%C3%B6rn_Sassersson#Inget_spiritistiskt_medium

Annonse

Meditasjon med Prinsesse Märthe Louise
Kvadrat banner

 

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: