Hydrogenperoksid  –  verdens naturligste bakteriedrepende middel

Det er ikke bare som blekemiddel, rengjøringsmiddel, desinfeksjonsmidler og hårprodukter mange har stiftet kjennskap med hydrogenperoksid (H2O2).  I likhet med ozon, dreper det også sykdomsorganismer ved oksidasjon og er det eneste bakteriedrepende middel som består av kun vann og oksygen. Mikroorganismer blir drept ved oksidering som kan forklares som en kontrollert brenning.  Når hydrogenperoksid reagerer med organisk materiale brytes det ned til oksygen og vann.

Vi tar utgangspunkt i en vanlig 3% oppløsning  hydrogenperoksid(peroksid) du kan kjøpe på apotek. Oppbevar flasken i kjøleskap godt unna barn, da væsken kan virke irriterende og etsende på huden og konsentrasjoner over 10%  kan gi etseskader på hud og ved inntak. Det er likevel et mangfoldig og miljøvennlig middel å ha på lur.

Her er 28 måter å bruke det på.

1. Bleke tøy – alternativ til klor

Ha en kopp peroksid i klesvasken for å bleke hvitt tøy. Peroksid er også bra til å fjerne blodflekker på klær og tepper. Hvis det er blod på klær,  helle ufortynnet direkte på flekken  og la det virke i cirka ett minutt. Gni godt og skyll med kaldt vann.  Gjenta om nødvendig.

2. Helse

Hydrogenperoksid dannes i kroppen for å bekjempe infeksjoner som må være tilstede for at vårt immunsystem skal fungere fullstendig. Hvite blodceller er kjent som leukocytter . En sub – klasse leukocytter produserer hydrogenperoksid som førstelinje  i forsvaret mot giftstoffer, parasitter, bakterier, virus og gjær.

3. Oppfriskende og avgiftende bad

Bruk cirka 2 dl 3 % hydrogen peroxide til et badekar med varmt vann. Bløtlegg i minst 1 /2 time og tilsett varmt vann etter behov for å opprettholde en behagelig temperatur.

4. Fotsopp

For å kurere fortsopp, spray på en 50/50 blanding hydrogenperoksid og vann på føttene og tærne hver kveld og la tørke.

5. Douche/intimhygiene

Ha 2 korker  3 % hydrogenperoksid i varmt destillert vann en til to ganger i uken for å fjerne selv kroniske gjærinfeksjoner.

6. Tarmskylling/klyster

For tarmskylling, tilsett 2,5 dl 3 % ​​hydrogenperoksid til 5 liter varmt vann. ( Ikke overstig dette ) For klyster,  tilsett en spiseskje med 3 % hydrogenperoksid til en liter varmt destillert vann.

7. Infeksjoner

Bløtlegg  infeksjoner eller kutt i 3 % peroksid i fem til ti minutter flere ganger om dagen. Selv koldbrann som ikke vil gro med noen form for medisin har blitt helbredet av  bløtlegging i peroksid. Ha en halv flaske med hydrogenperoksid i badekaret sok bidrar til å bli kvitt byller, sopp eller andre hudinfeksjoner.

8. Fuglemidd

Pasienter infisert av bittesmå midd rapporterer at peroksid effektivt dreper midd på huden. De sprayer det på huden  et par ganger , med noen få minutters mellomrom  med fantastiske resultater.

9. Bihulebetennelse

En spiseskje 3% hydrogenperoksid tilsatt i en kopp  vann som ikke inneholder klor,  kan brukes som nesespray.  Er du veldig plaget, test med litt mer peroksid i blandingen.

10. Sårheling

3%  peroksid brukes til medisinsk rensing av sår, fjerning av dødt vev . Peroksid stopper også småblødninger og renser småsår.

Noen anbefaler å bløtlegge infeksjoner eller kutt i fem til ti minutter flere ganger om dagen.  Vasking og skylling er imidlertid tilstrekkelig. Du bør ikke la løsningen ligge på åpne sår over lengre tid, da mange oksidative antiseptiske midler som peroksid, kan skape mild skade på vev i åpne sår. Derfor er det viktig å bruke med forsiktighet.

Personlig pleie

Munnvann / Tannhelse

Healing Egenskaper : Fyll korken på flasken med peroksid og svisj runt i munnen  i 10 minutter daglig og spytt ut. Du vil ikke få cankersår og tennene blir hvitere. Hvis du har en forferdelig tannpine og ikke kan komme til en tannlege med en gang,  ha en korkfull 3 % peroksid i munnen i 10 minutter flere ganger om dagen. Smertene vil avta sterkt.

11. Munnvann

Mange vet ikke at hydrogenperoksid er et veldig effektivt og billig munnvann. Bruk 3 % peroksid  sammen med en dråpe peppermynteolje for smak om ønskelig.

12. Tannkrem

Bland 3% peroksid og natorn til en krem og puss tennene.

13. Tannbørste

Bare dypp tannbørsten 3 % peroksid og børst. La gjerne tannbørsten stå i litt peroksid for å holde den fri for bakterier.

14. Tannpine

Hydrogenperoksid er ikke smertestillende, men  som et anti- viralt, anti-bakterielle og anti- soppmiddel er den effektiv ved behandling av patogenet som forårsaker infeksjonen. Har du en drålig tann, kan du først prøve om du kan helbrede det med peroksid. Skyll med peroksid flere ganger om dagen og kokosolje en gang daglig og se om ubehaget forsvinner.

15. Tannbleking

Hvorfor kaste bort masse penger på dyre tannblekemidler som også kan ha andre ugunstige kjemikalier i?  Etter en tid med skylling av munnen med peroksid, vil tennene bli naturlig bleket. NB : Hydrogenperoksid må ikke svelges. Etter du har hatt peroksid i munnen, spytt ut og skyll etter med vann.  

16. Blekemiddel for hår

Hydrogenperoksid er et blekemiddel og kan brukes til å få lysere hår. Fortynn 3 % hydrogenperoksid med vann ( 50/50 ) og spray løsningen på vått hår etter en dusj og gre det gjenno . Du vil ikke få den peroksid brente blonde håret du kan få ved hjemmeblekemidler , men mer naturlige lysere striper hvis håret ditt er en lys brun til askeblonde. Håret lysner også gradvis, så det blir ingen dramatisk endring.

17. Kontaktlinser

Hydrogenperoksyd er brukt i  kontaktlinserensevæske, på grunn av dets evne til å bryte ned proteinene som bygges opp på linsen fra øyets immunrespons , noe som resulterer i økt komfort for de med følsomme øyne.

18. Ufortynnet/fortynnet hydrogenperoksid

Rengjør benkeplater og bordplater med hydrogenperoksid for å drepe bakterier og få en frisk duft. Ha litt på en klut når du tørker  eller spray det på bord-/benkeplatene. Bruk også peroksid for å rengjøre glass og speil uten søl.

Bruk en sprayflaske med 3 % ren peroksid  til å desinfisere innsiden av kjøleskapet og barnas  matbokser.

19. I oppvaskmaskinen

Tilsett 1 dl 3 % hydrogenperoksid til regelmessig  vask av tøy.

20. Mugg

Rengjør med hydrogenperoksid når huset blir en miljøfare etter invasjon av giftig muggsopp , som for eksempel oppstår etter vannskader og fukt.

21. Luftrensere / Luftfuktere

Bruk en halvliter 3 % hydrogenperoksid til 1 liter vann.

22. Tøy / Flekkfjerner

Flekkfjerner

3 % hydrogenperoksid er den beste flekkenfjerneren du kan skaffe deg – selv om blodflekker er to dager gamle, kan hydrogenperoksid fjerne det, men det vil bleke eller misfarge mange stoffer. Dersom litt peroksyd helles på en blodflekk, det vil boble opp på grunn av en reaksjon med katalase. Etter noen minutter, tørker du av overflødig væsk med en klut eller papirhåndkle og flekken blir borte.

3 % peroksid må brukes på klær før blodflekker har blitt «herdet» av varmt vann. Skyll etterpå med kaldt vann og såpe.

23. Tøyvask/ Vaskerom

Du kan også bruke 2,5 dl hydrogenperoksid i stedet for blekemiddel til hvitvask . Hvis det er blod på klærne,  hell direkte på flekken . La den sitte i ett minutt, gni godt og skyll av. Gjenta om nødvendig.

Peroksid er en perfekt alternativ løsning for å holde klærn hvite. I tillegg har klor en tendens til å slite på klærne, noe peroksid ikke gjør samt forpeste miljøet.

Mat forberedelse

24. Vask grønnsaker og frukt

Bruk som grønnsakvask eller for å drepe bakterier og nøytralisere kjemikalier på frukt og grønnsaker. Ha grønnsaker eller frukt i en skål med vann og hell på et par korker peroksid. Grønnsaker med tynt skall som salat kan ligge i 20 minutter, mens tykkere skall som agurk kan ligge i  30 minutter. Tørk av godt og ha i kjøleskapet. Det forlenger også holdbarheten.

Hvis tid er et problem, spray grønnsaker og frukt med  ren  3%. La stå i noen minutter, skyll og tørk.

25. Rens kjøtt

Du kan også bruke peroksid til å skylle av kjøtt før steking .

26. Rester av en salat

Spray med en oppløsning av  1dl vann og 1 spiseskje 3% peroksid , sil, tørk, dekk og avkjøl.

27. Marinade

Plasser kjøtt , fisk eller fjærfe i en gryte, men ikke noe av aluminium. Hell på og dekk kjøttet med en fortynnet løsning av like deler vann og 3 % peroksid.  Sett løst tildekket i kjøleskapet i 1/2 time . Skyll og kok/stek.

28. Spire frø

For å spire frø til spising eller sette i gang spiring. Ha  1/2 dl 3 % hydrogenperoksid i en halvliter vann og la frøene ligge i det over natten. Tilsett samme mengde hydrogen peroxide hver gang du skyller frøene.

Hovedbilde: www.ehow.com

 

Relaterte saker: 
«Mirakelmiddelet» natron og 75 bruksområder
45 sursøte «hemmeligheter» om sitron
Du trenger bare eddik – 100 mangfoldige bruksområder
Kokosolje – 100 utrolige bruksområder

 

Kilder:
Wakeupworld
HelseNorge

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: