Kan fargelegging være bedre enn meditasjon?

Stadig flere voksne skaffer seg fargeleggingsbøker de kan pusle med slik vi gjorde som barn, en trend som vokser i Europa og Nord-Amerika. Skal vi tro psykologene  Gloria Martínez Ayala, Antoni Martínez og Ben Michaelis, er det å fargelegge for eksempel intrikate mandala, nesten like avstressende som meditasjon om ikke mer.

Blant Amazons bestselgende bøker finner vi nå flere fargleggingsbøker for voksne. Psykolog Gloria Martinèz Ayala mener at fargelegging er en avspenningteknikk som kan hjelpe mot stress og angst og samtidig gjøre oss friere også rent kreativt.

– Jeg anbefaler dette som en avspenningsteknikk, sier psykolog Antoni Martínez. – Vi kan også bruke fargelegging til å vise hvordan vi føler oss, siden humøret vil påvirke hvilke ulike farger eller intensitet vi velger. «Jeg har selv praktisert dette. Jeg anbefaler fargelegging i rolige omgivelser med avslappende musikk. La fargene og linjene flyte, sier han til Huffington Post.

– Det er en lang historie med at folk fargelegger av psykiske årsaker. I forrige århundre forsøkte Carl Jung å få sine pasienter til å fargelegge mandala, som en måte til å få folk til å fokusere og la underbevisstheten slippe taket. Nå vet vi at det har mange andre stressdempende kvaliteter også, sier psykolog Ben Michaelis. Han foreslår at du tar frem fargeblyanter og fargestifter og fargelegger om du har hatt en dårlig dag på jobbe eller en dårlig dag generelt.

Hjerneområder knyttet til motoriske ferdigheter, sanser og kreativitet blir stimulert og praksisen gir velvære og ro i tillegg. Tankene fokuserer på fargeleggingn fremfor bekymringer og får oss til å senke skuldrene og slappe av.

Uansett hvor stresset du måtte være er det viktig å ikke bruke penner eller tusjer med alkohol som blør gjennom papiret, men fargstifter eller -blyanter.

Foto:  WendyPiersall.com

Referanser:

Huffington Post

Shareablynet

 

ANNONSE
Et friskt samfunn innen kropp, sinn og sjel

OKTOBERSALG 10-70% I ALTSHOP
Kvadrat banner

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: