7 ting de med høy emosjonell intelligens gjør

Personer med høy emosjonell intelligens (EQ) har som regel bedre forståelse av hvordan verden fungerer, samt hvordan mennesker fungerer.

Folk ser ut til å ha problemer med å forstå hva emosjonell intelligens faktisk betyr.

Psykologien antyder at «Emosjonell intelligens» er evnen til å identifisere og håndtere dine egne og andres følelser.»

Dette innebærer å være i stand til å regulere følelsene dine, for eksempel å kunne løfte noen opp eller roe dem ned, er et gode tegn på emosjonell intelligens. Det betyr også å være følelsesmessig bevisst og ha evnen til å løse problemer med følelser.

  1. Ekstremt drevet

Personer som har høy EQ er ofte ekstremt drevet til å forandre verden rundt seg. De kan se feil og mangler som utfordringer for dem.

De finner nye og kreative måter å takle sine problemer på og er motivert til å se ting fra ulike synsvinkel, og er alltid villig til å lære noe nytt.

  1. Kjenner sine svakheter / styrker

Personer som har høy EQ er mer enn klar over hva deres svakheter og styrker er. Men de vet at det alltid er rom for forbedring uansett hvor bra de har det.

Til tross for at de er bevisst på egne feil og mangler, går de med hodet hevet for å vise andre at det er ok å ha selvtillit og være trygg på hvem du er.

  1. Veldig empatiske

Denne type personer har også en tendens til å være blant de mest empatiske i hele verden. De er i stand til å føle og sympatisere med andre på samme «nivå» som de er. Det kan være en intens utfordring, når du er i stand til å føle alle andres sorg og fortvilelse.

Grunnet deres store empati, er det lett for dem å finne den lyse siden i nesten alle negative situasjoner. De vil heller finne løsninger på konflikter som opprører deres venner for eksempel.

  1. Uendelig fascinert

Svært emosjonelt intelligente vesener er også noen av de mest nysgjerrige mennesker som finnes. De blir fascinert av ting de aldri har sett før, finner nye hobbyer de aldri trodde de ville like, og er på oppdagelsesferd ut i verden hver eneste dag i håp om å lære eller se noe nytt.

Noen ganger vil de gå den ekstra mila for at deres venner også skal kunne erfare de samme opplevelsene og gleden de skaper for seg selv.

  1. Håndterer endring som en mester

En majoritet av oss har ofte et problem med å like endring. Folk som har høy EQ håndterer endring som en naturlig del av tilværelsen.

De kan faktisk ønske endring velkommen med åpne armer i håp om at noe fantastisk vokser ut av det. Fremtiden skremmer dem ikke, og de er mer enn villige til å se hva verden har i vente i forhold til endring. De vet at livet selv alltid er i endring.

  1. Balanse mellom jobb og lek

Svært følelsesmessig intelligente mennesker vet viktigheten av å ha balanse mellom å være hardtarbeidende og ha det gøy. De vet at det er visse tidsfrister de må oppfylle, og samtidig ta vare på sin emosjonelle helse når de får sjansen til å leke og ha det moro.

Det er godt å ha en balanse mellom disse tingene, og de kan hjelpe andre oppnå samme type balanse.

  1. Ingen er perfekt

Som nevnt tidligere vet folk med høy EQ vet at ingen er hundre prosent perfekt.

Vi har alle våre feil og måter å forbedre oss på, men de vet at det er bedre å flyte med strømmen. De gjør det de føler er riktig for seg selv og andre, og sørger for at de er bevisst feil i seg selv med ærlighet, og forsøker å se hvordan de kan kanskje kan forbedre noen av feilene.

 

Er du en person med høy emosjonell intelligens? Her kan du ta en liten test for å finne ut: EQ- test

 

Skrevet av: Higher Perspective

Oversatt av Kilden.info

 

Kilde:

Psychology today

Hovedbilde: www.eiq-test.com

Annonser
For helse og velvære – TILBUD
Kvadrat banner

 

BOK: «Null kontakt & motmakt»
Avslør narsissister & deres flyg
ende aper og medløpere

Mennesker uten empati
Kvadrat banner

 

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: