7 gode grunner til å ikke bo sammen

Taoisme og Tantra er åndelige veier som sier ja til livet. Fremfor å følge en asketisk vei til oppvåkning (gi opp det verdslige liv), velger disse veiene å finne oppvåkning gjennom livet. Dermed omfavner de alle aspekter av livet, inkludert seksualitet og kjærlighet. Dette er veien til Divine Desire (guddommelig begjær), ved hjelp av lidenskap som et utgangspunkt for åndelig oppvåkning.

Polariteten er en av de grunnleggende prinsippene i Tantra : forståelsen av at mellom to poler eksisterer en energiladning. Mellom mann og kvinne (eller maskuline og feminine homofile par ) skaper denne ladningen en seksuell gnist som kan være drivkraften til en tiltrekning.

Så hva skjer etter at vi møtes, dater, kysser og blir elskere? Da flytter vi gjerne sammen og vanligvis stiller vi ikke spørsmål ved dette hendelsesforløpet. Hvis forholdet går bra, skaffer vi en leilighet sammen eller tar hele ekteskapspakken.

Men hva om det å flytte sammen faktisk ikke er den beste måten å støtte et harmonisk forhold på? Mye av verden forsøker å selge deg konseptet om at å bo sammen er det ultimate for forholdet, men her kommer syv gode grunner til å vurdere noe annet. Ikke fordi dette er det rette, men fordi å vurdere noe annet kanskje er viktig for å bli bevisst hva du ønsker av et langsiktig forhold.

Et aspekt av Tantra handler om å skape rom slik at kjærlighet og bevissthet kan blomstre. Dette inkluderer den plassen du bor i, og de ​​stedene du skaper for forholdet.

1. Folk føler ofte at de » mister seg selv» i forholdet

Når en faller ut i andre enden av et samlivsbrudd, føler mange at de har mistet seg selv og lurer på hvem de er, og hvordan de skal klare å leve alene, fordi de begynte å leve en annens liv. Underveis i forholdet mistet de rom til egne sysler, egen plass og egen retning.

Hvor mange  har ikke gitt opp sin kjærlighet til gitar/piano/trompet fordi det alltid er noen andre i huset? Eller sluttet å spise mat de elsker fordi deres partner har forskjellig smak? Kanskje det ikk er rom for alenetid med venner i forholdet. Eller enda viktigere, tid alene med seg selv .

Hvis du har ditt eget sted, kan du skape din egen virkelighet og leve på den måten som best støtter deg. Fra et sted der du føler deg støttet og ernært, har du gjerne mer å tilby en annen når dere er sammen.

2 .Frihet fra mas

Få ting kan ødelegge et forhold mer enn mas. Når søt romantikk er erstattet med mas om å ta oppvasken, re opp sengen, ta ut søpla –  kan det være begynnelsen på slutten.

Det kan være kinkig om du for eksempel ønsker å leve i et rent miljø og din sjelefrende har en helt annen standard. Enten smiler du og bære over med det (og mest sannsynlig undertrykker følelser), eller du oppdager til din forferdelse at du høres mer ut som en mor enn kjæreste.

Med to hus kan begge leve som de ønsker, som tar bort mye press og stress!

3 . Forbedret polaritet

Polariteten er en av de grunnleggende prinsippene i Tantra : forståelsen av at mellom to poler eksisterer en energiladning. Mellom mann og kvinne (eller maskuline og feminine homofile par ) skaper denne ladningen en seksuell gnist som kan være drivkraften til en tiltrekning.

Noen teorier antyder at hvis du som par  er sammen hele tiden, depolariserer du forholdet. Resultatet er at dere blir mer nøytrale sammen. Noe som er flott for vennskap, men noen ganger drepende for ditt sexliv!

Hvis du ønsker å holde liv i gnisten mellom dere er det best å ta litt plass og i tillegg kan tid sammen med platoniske venner gjenoppbygge polaritet, som fører oss til neste punkt.

4. Tid med vennene dine

Når du har ditt eget sted, trenger du ikke droppe dine beste venner bare fordi du har en kjæreste. Tid med kjæresten din en natt, er noe helt annet enn tid du bruker med venner inne en kveld.

I forhold til polaritet, vil tid med venner av samme kjønn forbedre din egen polar-energi. Så når kvinner henger sammen med andre kvinner,  kan de forbedre sin egen feminine energi. Og det samme med menn når de henger med andre menn.

Det er også svært sannsynlig at menn og kvinner velger ulike aktiviteter. En gruppe kvinner kan danse, gi skjønnhetspleie eller skravle over te. En gruppe menn vil mer sannsynlig velge å spille eller se konkurranseidrett, klatre i fjellet eller meditere sammen. Dette handler ikke bare om kulturelle betingelser, men aktiviteter som forbedrer feminin og maskulin energi (selvfølgelig ved å akseptere at du kan være en kvinne som åpner for maskulin energi og motsatt  –  prinsippene om polaritet kan brukes i enhver situasjon.)

Dette kan virkelig øke polariteten og tiltrekningen til neste gang du ser kjæresten din!

5. Forbli sentrert

Når vi lever  med hverandre hele tiden, er det mulig å med-skape en komplett sammenfiltring av projeksjoner.

Projeksjoner er de vanskelige sidene av et forhold der våre egne uløste og ubevisste problemer på en eller annen måte blir projisert på vår partner og motsatt. Hvis mange projeksjoner blir kastet rundt mellom dere dag og natt kan det begynne å skape litt forvirring. Du ender opp med å ikke ha et forhold til hverandre, men med dine projeksjoner av hverandre.

Å leve hver for seg garanterer selvfølgelig ikke for ikke for et forhold uten projeksjon, men det gir en muligheten til å ta et steg tilbake og hente seg selv inn igjen. Å praktisere meditasjon alene, vil bringe deg tilbake til ditt senter og hjelpe deg til å skjelne sannhet fra illusjon!

6. Økonomisk uavhengighet

Mange par flytter sammen for å spare penger, men baksiden av dette er at du kan føle deg fanget i situasjonen og føle at du ikke kan forlate forholdet fordi du ikke har råd. Det skaper dyp avmakt å leve med noen fordi du ikke føler at du har et valg. Ved å ha hver deres sted, kan du velge å sove i samme seng, eller gå hjem til ditt eget sted. Det er verdt å vurdere om du ville bli lykkeligere i ett større hus eller i to mindre.

7.Hotte dates

Når du har ditt eget sted, kan du invitere din partner til hotte dates! Du har tid og plass til å forberede treffet, lage spesielle mat, tenne lys.

Det er noe annet enn å  komme hjem sammen og sette på tv`en! Du kan gjøre alle dine daglige gjøremål alene ( sjekke e-post, ta ut søppel, rydde, vaske osv.) og spare sammen tid til å virkelig være sammen og se og nyte hverandre.

Så før du automatisk leter etter et felles boliglån bare fordi du har datet en viss tid, kan det være verdt å vurdere alternativene. Også hvis dere flytter sammen og det ikke fungerer, trenger det ikke være et steg bakover eller bli sett på som en «separasjon», om dere velger å bo hver for dere.

Kilde:
Shashi Solluna Shashi er en internasjonal lærer av Tao Sacred Seksualitet og Tantra.
Oversatt og bearbeidet av Kilden.info

logo-dx

http://blogglisten.no/c.js?id=51827

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: