Rupert Sheldrake om vitenskapelig sensur fra militante ateister

Den anerkjente forfatter og biolog Rupert Sheldrake holdt for få dager siden et foredrag for The Scottish Society for Psychical Research. Der kom han inn på fiaskoen til TED som fjernet hans populære foredrag The Science Delusion.

Sheldrake forteller om fanatiske militante ateister og «skeptikere» som gjennom bloggkampanjer og klager presset TED til å fjerne hans foredrag, da de anså det som pseudovitenskap. En av de som sto bak denne kampanjen er P.Z.Myers.

Han er en av de største bloggere innen skeptiker bevegelsen, og kan her sees i et foredrag han holdt for de norske skeptikere i forbindelse med et besøk til IHEU sin verdenskongress i 2011. Skeptikeres agenda blir i Norge fremmet av deres storebror og nære sammarbeidspartner Human Etisk Forbund, og hovedorganisasjonen til skeptikerne ligger under IHEU, som er paraplyorganisasjonen for sekulær-humanister.

Sheldrake forteller og om hvordan disse fanatiske skeptikerne ikke skyr noen midler i sin kamp om vitenskapelig sensur, ved å ødelegge sider som Wikipedia. For de som ikke kjenner til hvordan de kontrollerer hva som skrives der, har bloggen Garden of Serendipity en artikkel som viser til hvordan de utfører det.

Dette er noe vi kjenner igjen i vitenskapens historie. Folk som kommer med nye ideer og tanker blir der angrepet på de mest ufine måter, og historien om Ignaz Semmelweis kan være et eksempel på det. Semmelweis var pioneren som lærte legestanden om viktigheten av en så enkel ting som å vaske hendene sine:

«His views were not part of the general medical beliefs of the time and he was immediately attacked by most senior medical figures – three did support him but none of them had a background in obstetrics. Semmelweis was dismissed from his position at the Vienna Krankenhaus and went to live in Budapest.»

«The years of rejection by his colleagues in medicine almost certainly took its toll on Semmelseis. He suffered from severe depression and may have suffered from premature dementia as he became very absent-minded and when in public invariably turned all of his conversations into ones concerning childbed fever. After the effective rejection of his 1861 work on puerperal fever he wrote a series of ‘Open Letters’ to his main critics in which he openly called them “ignorant murderers”.

Nå i våre dager er det blant annet Sheldrake som får gjennomgå av de militante ateistene, men denne gangen har det slått ut helt feil for de. Sheldrake sitt TEDx foredrag har etter det ble fjernet blitt spredt på mange nettsider, og har oppnådd en enorm suksess.

19 forskere og filosofer har i et åpent brev gjennom Huffington Post kommet med skarp kritikk av den vitenskapelige sensur som de militante ateistene fikk presset TED til å gjennomføre, og saken har ikke slått heldig ut for TED.

Det er ikke bare Sheldrake som ble fjernet av disse fundamentalistiske vitenskapsrytterne. Graham Hancock’s TEDx foredrag The War on Consciousness, ble også fjernet etter samme press om at det var pseudovitenskap. Han beskriver det som en kamp mellom et gammelt og nytt vitenskapelig paradigme:

» Jeg ønsker å understreke at det ikke er en historie om meg og Rupert Sheldrake. I stedet er det en historie om hva som har blitt utløst, utsatt og satt i gang av Teds behandling av våre samtaler. Kontroversen har avdekket en grunnleggende feil linje som dukker opp i vitenskapen om bevissthet mellom det gamle PARADIGMET av materialistiske reduksjonisme (representert av folk som Richard Dawkins, Daniel Dennett, og andre) og et nytt PARADIGME av ikke-lokal bevissthet.» (bevissthet er ikke bundet til kroppen)

Rupert Sheldrake hos The Scottish Society for Psychical Research.http://

Rupert Sheldrake’s TEDx video http://www.youtube.com/watch?v=JKHUaNAxsTg

Graham Hancock’s TEDx video http://www.youtube.com/watch?v=-b6-0yW7Iaw

iLyskilden Vitenskapens vrangforestillinger

iLyskilden Rupert Sheldrakes teorier bekreftes-Lysets hastighet kan variere

Bilde kiwibahai.wordpress.com

http://blogglisten.no/c.js?id=51827

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: