Mikrobolig med frihet som intensjon

I andre land blir mikrohjem eller «tiny homes», stadig mer populære da de koster en brøkdel av et vanlig hjem,  er selvforsynte med energi, krever minimal vedlikehold og plass og kan lett flyttes på. Unge mennesker som ønsker å etablere seg uten å ha gjeld oppover ørene i flere tiår frem i tid, har kastet seg på denne komprimerte trenden. Men de fleste mikrohjem er «gjør det selv- prosjekter» og ikke alle er like fingernemme.

Ecocapsule er et fiks ferdig mikrohjem som er selvforsynt med energi og dermed «off the grid» eller av rutenettet – som betyr at du ikke er avhengig av å koble deg opp til ekstern strømkilde eller vann for å leve og bo.

ecocapsule-energi

Selvforsynt

Ecocapsule har sin egen vindmølle og solcellepaneler samt et batteri med høy kapasitet som sørger for at nok energi blir lagret når det er lite vind og sol. I tillegg samler kapselen både regnvann og dugg som blir filtrert og brukes til drikkevann og dusjing.  Om du ikke ønsker å leve fast i en ecocapsule, er den ypperlig til camping.

ecucapsle-inni

Selv om denne boligen er knøttliten, kan den fint huse 2 personer.  Den veier rundt 1500 kg, er formet som et egg og er 4,5 meter lang, 2,4 meter bred og 2,5 meter høy.  Seng, toalett, dusj og en kjøkkenkrok samt overraskende bra lagringsplass følger med.

Ecocapsule er ventet å være tilgjengelig på markedet til neste år.

Sjekk produsentens hjemmeside.

 

Bilder: http://www.ecocapsule.sk/

 

Annonse:

Et friskt samfunn innen kropp, sinn og sjel
Kvadrat banner

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: