ASPARTAM forkledd som AminoSweet – påminnelse

Aspartam har vært et av de mest kontroversielle tilsetningsstoffer i mange år, og noen hevder det er en av de farligste ingrediensene som brukes i mat og drikke.

Den offisielle påstanden er at tilsetningsstoffet er trygt, og lovgivende instanser ignorerer gjerne de negative resultatene fra enkelte studier.

Aspartam har vært knyttet til en rekke helseproblemer, fra epileptiske anfall til fatale hjerteproblemer hos kvinner. I senere tid har studier vist koblinger mellom aspartam og diabetes, fedme, kreft også økt risiko for hjerte-, nyre-, og hjerneskader.

Skepsisen til aspartam er ikke av nyere dato, allerede i 1967 gjennomførte biokjemikeren Dr. Harold Waisman, ved University of Wisconsin, et eksperiment om effekten av aspartam på baby aper, på vegne av selskapet Searle. Syv apekatter ble gitt aspartam blandet i melk, og resultatene? Èn ape døde og fem av de andre hadde grand mal epilepsi-anfall.

Til tross for den offentlige uenigheten rundt aspartam, og den tiden vi har visst om farene ved det, er det litt sjokkerende at det fortsatt finnes i mange av de mest populære matvarene som forbrukes i dag. «Lett» drikker, tyggegummi, frokostblandinger, med mer inneholder dette kunstige søtningsmiddelet, som regnes som en excitotoxin (excitotoxins er vanligvis aminosyrer (proteinets byggesteiner) som reagerer med spesialiserte reseptorer i hjernen på en slik måte at det fører til ødeleggelse av enkelte typer hjerneceller.)

Gjennom et kreativt markedsføringstiltak, er aspartam nå merket under navnet AminoSweet i et forsøk på å lure forbrukerne til å tro at produktet de kjøper er uten aspartam. Ikke la deg lure.

Markedsført under merkenavnene NutraSweet eller Equal, er aspartam brukt som kunstig søtningsmiddel i mange «lett»-versjoner av matvarer.

Aspartam er opprettet ved hjelp av genmodifiserte (GMO) bakterier i USA. I EU er det klassifisert som tilsetningsstoff E951.

 

Kilden.info: Vi anmoder våre lesere til å sjekke uavhengig forskning rundt aspartam fra ulike kilder som ikke er tilknyttet tilbydere.

 

Foto: NRK

Skrevet av Organic & Healthy

Oversatt og tilrettelagt av Kilden.info

 

Kilder:

pubmed.gov – 1300+ studier på aspartam

IwoaNow

Herbs.info

 

Relaterte saker:

Kilden.info

 

Annonser
For helse og velvære – TILBUD
Kvadrat banner

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: